Oktoberfest: kostymer, tilbehør og party utstyr

Oktoberfest er ikke bare en Tysk fest. Feir med disse Bayerske og Tyrolske kostymene som du finner på Funidelia.

Filter
Ditt søk:

Vet du hvorfor Oktoberfest feires?

tradisjonel Oktoberfest kostyme parade

Kjent i dag som «mor til alle øl festivaler», Oktoberfest tradisjonen stammer fra feiringen av giftemålet mellom Prins Ludwig og Prinsesse Teresa. På den 12. Oktober i München når Kronprins Ludwig, som senere ble konge giftet seg med Prinsesse Teresa av Sassonia-Hildburghausen. Alle innbyggerne i München var invitert til å være med på feiringen som ble holdt på jordene for å feire den glade kongelige begivenheten. Avslutningsseremonien inkluderte et hesteløp, en stor fest for hele Bavaria og det følgende året ble det bestemt at hesteløpet skulle gjentas og det var bakgrunnen til Oktoberfest tradisjonen.

Det var 15 år siden Ludwig ble den første Kongen og selv om han var utro mot sin kone og hadde flere utenomekteskapelige forhold, så var det ingen hindringer for å forhindre den framtidige feiringen.

Til ære for sølvbryllupet av Kong Ludwig I av Bavaria og Prinsesse Therese, tok en tradisjonel kostyme parade plass i 1835 for første gang. Etter en bølge av revolusjoner som ristet Europa i 1848, kongen, hans kone og ni barn måtte gå i eksil i Frankrike. I 1948 fortsatte de paradene. Siden da har paradene blitt holdt årlig og Oktoberfest er fortsatt en av de mest forventede hendelsene i året.

De Bayerske har allerede bestemt hendelsen skal gjennomføres hvert år med eller ute Kongen, ja, de har til og med flyttet den til September måned for å gjøre bedre nytte av været.

Denne øl festivalen har nå blitt en del av den Irske kulturen også og er en god måte å komme sammen med venner, nyte litt øl og ha det morsomt. Dublin har den andre største Erdinger Oktoberfest etter München hvert år med et gjennomsnitt på 2,500 besøkende hver dag på over 2 uker.

Hoved øl typen som er fås på festivalen er Tysk Erdinger “Fischer’s Hell” og “Weizenbier” (hvete øl) i tillegg til en rekke typer Tysk vin for de som ikke liker øl. Til å ledsage en mage full av øl er også tradisjonell Tysk mat servert: Bratwurst, Steik og Burger, Leberkäs, Haxn, Sauerkraut, stekte poteter, Pølser og Chips, Burgundian skinke, Schmalzkuchen, Crepes, Godteri, Pretzels, og potet chips.

Oktoberfest er ikke bare om mat og drikking av øl i telt. Det er en messeplass over alt. Hva som er en stor messe i München kan du finne små versjoner av spredt rundt i norske byer.

Oktoberfest ble kansellert 24 ganger på grunn av epidemier. Fra 1914-1918, var Oktoberfest også forhindret på grunn av første verdenskrig. Den mest tragiske hendelsen under øl festivalen var i September i 1980 hvor en bombe eksploderte i en søppelbøtte i München og drepte 13 personer.

Interessante fakta om Oktoberfest

  • Viste du at det er forbudt å selge alkohol på under 6%?
  • Viste du at all øl som blir servert under Oktoberfest må være brygget i München regionen? Det er en måte å forsikre at ølen ikke mister smak eller egenskaper mellom frakten fra fabrikken til Theresienwiese jordet.
  • Folk har veddemål på hvor mange ganger det tar for borgermesteren å slå inn tappen på fatet, rekorden er på 2 slag og når den åpnes roper han «O zapft is» som betyr «den er tappet».

Variasjonen av Øl telt på Oktoberfest

Mer enn 6 millioner mennesker møter opp hvert år for å feire den største øl festivalen i verden.
De mest populære øl teltene tilhører hoved fabrikkene som har ligget München i århundrer: Paulaner, Spaten, Hofbräu, Hacker-Pschorr, Augustiner og Löwenbräu. For eksempel, bare Hofbräu carp. Har en kapasitet på 7,000 seter.

Forskjellige typer øl er servert i hver stand og interiør dekoren er også forskjellige. Den forskjellige dekoren overfører en forskjellig atmosfære så det føles som du er på en ny plass hver gang du bytter øl telt.

Hovedspilleren på Oktoberfest: Øl!

Over 6 millioner liter øl er konsumert hvert år!!
Vanligvis i store og små telt, er prisen for 1 liter øl på Oktoberfest mellom 10.40€ til 10.70 €. De vanlige åpningstidene på teltene er fra 10:00 til 23:00 i midtuken og 10:30 til 23:30 i helgene.

Hvordan ta Seg ut som en ekte Bayersk

Alle Oktoberfest elskere er gale etter alt Tysk. Selvsagt vinner Ølen førsteplass etterfulgt av franfurters, kjøttboller, sauerkraut og de bayerske kostymene.

Her skal vi gi deg noen tips for å bli en ekte Bayersk.

Lær å Synge "EIN PROSIT!"

EIN PROSIT : Lær å synge "Ein Prosit", en klassisk Oktoberfest sang. Denne sangen er veldig kort, og du kan begynne å synge den med din første halvliter øl:

Ein Prosit, ein Prosit
Der Gemütlichkeit
Ein Prosit, ein Prosit
Der Gemütlichkeit.

OANS ZWOA DREI! G’SUFFA!

Og oversettelsen for denne sangen er som følger:

Skål, Skål

Komfort og lykke

Skål, Skål

Komfort og lykke

EN...TO...TRE… LA OSS BLI FULLE!

Med et par øl i ditt system kan du ta igjen den tyske aksenten på null tid!!!

Kle deg som en ekte Bayersk

Bayerske kostymer

Folkemengder kommer på Oktoberfest hvert år kledd i Bayerske Kostymer for å virkelig erfare den Tyske kulturen. Vi har de perfekte kostyme for deg hos Funidelia slik at du kan møte opp som en autentisk Bayersk person på Oktoberfest.

Sjekk ut vår supre seksjon med Bayerske kostymer i vår store katalog på nett.

Dame bayerske kjolen er kalt Dirndl, samtidig som gutter bruker den tradisjonelle Lederhosen med en rutete skjorte eller en cardigan. Det er en mengde variasjoner til den tradisjonelle drakten fra forskjellige områder i Bavaria og vi har dem alle.

Bayerske Dame Kostymer

Bayerske Dame Kostymer

De Bayerske damene er en av hoved deltakerne i på Oktoberfest med tradisjonelle Tiroler dame kostymer.

Dirndl var originalt mer hardfør et kostyme som brukes i dag: uniformen til Østerrikske arbeidere i løpet av 1800-tallet (Dirndlgewand betyr «hushjelp kjole»). Enklere versjoner ble også brukt vanligvis av arbeidsdamer i enkle farger. Den Østeriske overklassen adopterte dirndl som moteklær på 1870-tallet, noe som gjorde den til et svært fasjonabelt og populært må ha produkt i nasjonen kort tid etter, og dette er hvordan den ble tatt på med Oktoberfest.

Oktoberfest feiringen og tradisjonen av damer som bruker dirndl har spredd seg på tvers av de Tyske grensene. Før var den bare tilgjengelig i enkle, kjedelige farger, men nå til dags finnes den selvsagt i lysere og morsomme farger. Den er også ansett som et sexy antrekk som avslører mye mer av den kvinnelige kroppen.

Hvis du går helt ut, så er å bruke en blond parykk til drakten din et MUST (vi anbefaler å ta en titt på vår store seksjon med blonde parykker)

Dirndl består av et livstykke bluse med korte puff ermer, fullt skjørt og forkle.

Legenden om symbolet på Båndet til Dirndlen

Bayersk «Dirndl» -bånd ABC:

  • Bånd på høre side: gift
  • Bånd på venstre side: ikke gift
  • Bånd på midten: jomfru

Vil du huske disse faktaene når du har noen liter i ditt system?

Bayersk Kostyme for Menn

Bayersk Kostyme for Menn

Lederhosen, originalt inspirert av Landhausmode, dateres tilbake hundrevis av år og ble vanligvis båret av bønder og fattige mennesker. Dette snudde, derimot, på 1800-tallet ble det fasjonabelt igjen fordi Kong Ludwig ble en stor fan av dette antrekket.

Den maskuline versjonen av denne stilen er komponert av en skjorte, den klassiske hatten av alpin pels kjent som «tracthenhut», tykke ullsokker med en bue som dekker halve bakleggen, sko, som i fortiden ble brukt som arbeidssko spesielt fordi dem var slitesterk og stabil, kjent som haferlshuhe også Lederhosen (lærbukser, med seler (Hosenträger) tilkoblet, likt dongeri.)

Det er 3 versjoner av Lederhosen:

  1. Kurze lederhosen: knelengde brukt av de yngre.
  2. Kniebund lederhosen: den mest populære og passerer kneet.
  3. Lange lederhosen: ankel lengde.

En annen karakteristikk til Lederhosen er Messertasche som er en liten lomme på høyrefoten laget som slire for kniven.

Den tradisjonelle fargen til lederhosen er brun eller svart, selv om andre farger som grå eller mørke grønn også kan ses i dag.

Hvis du er en ekte Oktoberfest elsker så kan du velge den perfekte drakten og fargen som passer deg fra vår brede seksjon av Oktoberfest kostymer. Derimot, hvis du planlegger å dra til München i år og ønsker å skille deg ut fra mengden anbefaler vi definitivt andre alternativer slik som øl tønne kostymet eller den fulle Bayerske kostymet osv.

Dekorasjoner for Oktoberfest!

Dekorasjoner for Oktoberfest

En trenger ikke å reise helt til München, eller til og med ned til nabolagets vannhull, for å delta i Tyske utskeielser. Arranger ditt eget Oktoberfest party og lag din egen biergarten. De viktigste temaene er veldig enkle og vi har alt du trenger hos Funidelia for å gjøre huset ditt til din egen biergarten. Vi har mange ideer og tips for denne flotte øl begivenheten. Hvorfor ikke holde det tradisjonelt med Bayersk blå og hvit rutete dekor og Oom-pah folke musikk.

Du kan også legge til litt Oktoberfest flaggbannere, bayerske skjold, hvit og blå girlandere, hvit og blå plastikk tallerken og plastikk kopper.

Gjør det til den beste øl festen noensinne! Ingen tvil om at alle vil snakke om denne festen i flere uker med disse fantastiske Oktoberfest Dekorasjonene.

Ikke glem å starte festen ved å synge EIN PROSIT!

Top