Skip to content

Baby Shower Dekorasjon: Hvordan organisere og dekorere en baby shower

I denne delen introduserer vi deg til en av de mest fasjonable festene for fremtidige mødre og pappaer. En amerikansk tradisjon som dukker opp i mange andre land. Vi forklarer hva en baby shower erog hvordan du organiserer en. Og fremfor alt hvordan du dekorerer en baby shower. Gi babyen din den beste velkomstfesten noensinne!

Hva er en baby shower?

En baby shower er en fest for å feire ankomsten til en ny baby. Det er en tradisjon som kommer fra USA, selv om tradisjonen med erfarne mødre som kommer sammen for å gi hjelp og nyttige råd til nye mødre har eksistert i århundrer.

I utgangspunktet er en baby shower en fest for babymoren, organisert av vennene eller familien. Så det har vært en tradisjonelt vært en hendelse for kvinner, men pappaer og venner blir mer og mer involvert i disse hendelsene, og begge foreldrene arrangerer nå fester for å feire svangerskapet med sine nærmeste venner.

Normalt foregår disse i siste trimester av svangerskapet, og foreldrene blir gitt nyttige ting i gave, mens alle koser seg med deilige søtsaker og spiller spill. Selv om denne tradisjonen kan variere avhengig av hvor du bor.

Hvordan organiserer du en baby shower?

Det er forskjellige ting du må huske på når det gjelder å organisere en baby shower.

  • Ringe og sende invitasjoner: Det første du trenger å gjøre er å invitere vennene og familien du vil at skal delta. Du kan designe noen søte og enkle invitasjoner med dato, klokkeslett og sted for arrangementet. Og selvfølgelig må noen ha ansvaret for å levere disse til gjestene.
  • Tilberedning av mat og drikke: Normalt skjer disse festene på ettermiddagen, så husk å ha noe søtt. Cupcakes, bakverk, søtsaker og en kake er alltid gode alternativer. Til å drikke kan du servere vann, brus, varm drikke, osv. Presentere det hele på et pent bestikk, og bruk lignende farger som samsvarer med dekorasjonen du skal ta i bruk. Tallerkener, kopper, duker og servietter… Alt kan være matchende. Hos Funidelia har vi alt du trenger, i tillegg til diverse ekstrautstyr, som en cupcake-stativ eller topper til kaker eller cupcakes.
  • Lek spill med gjestene: Å spille spill med gjestene dine er noe som ofte gjøres ved baby shower. Temaet er helt opp til deg, selv om det normalt har noe med graviditet å gjøre. Noen vanlige spill inkluderer for eksempel å gjette størrelsen på mødrenes mage, se hvem som kan drikke en flaske raskest, eller arrangere en quiz med temaet graviditet eller babyer.

Til slutt, selv om vi ikke har snakket om det ennå, er baby showerdekorasjonene veldig viktige. Det skal være morsomt, men enkelt, og vi har mange alternativer. Så mange at vi har viet en egen seksjon bare for å snakke om baby shower dekorasjoner.

Pynt til baby shower

Du vil garantert få det gøy når du forbereder dekorasjonen til din baby shower. Dekorasjon er en av de viktigste tingene, og her på Funidelia har vi et bredt utvalg av dekorasjoner til baby showerer. Vi har alt du trenger for å feire festen din med stil. La oss gå gjennom dette trinn for trinn, og sørg for å nyte hvert øyeblikk mens vi går. Dette er alt du trenger:

  • Velg fargene: Det første du må gjøre er å bestemme hvilke farger du vil ha til festen. Du kan velge typiske farger, avhengig av kjønn på babyen: rosa for en jente og blå for en gutt. Men hvis dette ikke er noe for deg, hvorfor ikke se etter dekorasjoner i en kombinasjon av farger, gå etter noe nøytralt som hvitt, lilla, gult… I alle fall har vi all dekorasjonen og bestikket du trenger til en baby shower.

    • Pynt med ballonger: Heng forskjellige typer ballonger opp med morsomme meldinger som «It’s a Girl» eller «It’s a Boy», eller noe mer nøytralt som «Baby Shower» hvis du ikke ønsker å avsløre kjønnet ennå. Du kan også skaffe deg noen «Boy or Girl» ballonger i rosa og blått. Et annet godt alternativ, hvis graviditeten er i sluttfasen og du allerede har bestemt deg for navnet, er å henge opp folieballonger med babyens navn på.

    • Dekorer bordet: I tillegg til tallerkenene, koppene og dukene vi allerede har nevnt, kan vi også legge til noen dekorative detaljer på bordet. Noen eksempler inkluderer en topp for baby shower kaken, bordpynt i form av en flaske, borddekorasjoner eller fargede dukker.

    • Heng girlandere: Ikke glem å henge noen girlander for å dekorere på festen din. Det er mange alternativer å velge mellom. Fra mer nøytrale kranser som samsvarer med fargevalget på festen, til kranser som er mer spesifikke. Velg en krans med ordene «BABY SHOWER» skrevet med store bokstaver, noen metallisk fargede hengende bannere, eller noen hengende «It’s a Girl» eller «It’s a Boy» dekorasjoner.

    • Lag gaver til gjestene: Selv om vi vet at gjestene vil gi gaver til de kommende foreldrene, er det fint å ha noe lite å gi til gjestene, selv om det bare er en liten ting for at dem skal huske festen. Til dette kan du skaffe deg noen vakre gaveesker. Du kan gå for noen nøytrale polka prikker bokser, eller noe mer unikt, som barnevognformede gavebokser.

    • Fullfør dekoren med noen vakre dekorative pyntegjenstander: Legg prikken over i’en på baby shower-dekorasjonen ved å henge opp noen ekstra dekorative pyntegjenstander. Som klistremerker eller (noe vi elsker) en unik hengende gjestebok som gjestene kan signere, og etterlate en hyggelig melding til babyen som kommer.

Fest for avsløring av kjønn

Dette er en ny type baby shower som blir stadig mer populær. Tanken er å arrangere en fest, på vegne av foreldrene, for å avsløre kjønnet på babyen. Gjestene vil ikke vite noe før de ankommer huset eller lokalet.

Organiseringen og dekorasjonen ligner på det vi har sett tidligere, selv om det fokuserer mye mer på kjønnet til babyen. Eller ikke – du kan også skape en nøytral atmosfære hvis du ikke ønsker å avsløre kjønnet før slutten av festen. Det er mange muligheter!

Det er en… baby!