Skip to content

Hvis du vil klovnen rundt, gjør det ordentlig: Vi introduserer deg for klovnekostymet!

Hvordan kler du deg ut som en klovn?

Velkommen til Funidelia-sirkuset! Hvis du liker å kle deg og «være som en klovn», har du kommet til rett sted. Vi skal hjelpe deg med å designe det beste klovnekostymet du kan forestille deg. Uansett om det er til karneval eller Halloween, er klovnekostymer alltid et godt valg. Vi skal vise deg hvordan du velger et godt kostyme, hvordan du skal ta på deg klovnesminke og hvilket viktig tilbehør du trenger. Vi vil til og med fortelle deg hvordan du kan gjøre deg til en ond klovnemorder, for de mest skremmende festene!
Sirkuset har alltid vært den naturlige rammen for klovner, og vi har alle en liten klovn inni oss (selv om vi ikke tror det). I dag er det ikke vanskelig å støte på en av disse karakterene i sentrum av byen, alltid klar til å få små barn, og til og med voksne, til å smile.

Og det er selvfølgelig supergøy å kle seg ut som en klovn! Det beste av alt er at du kan slippe unna med all den klovningen du vil, noe du ville blitt flau over å gjøre i «vanlige klær».

Inspirasjon til klovnekostymet ditt

Vi har mange muligheter for klovnekostymer. Og best av alt kan du finne kostymer for hele familien – gutter, menn, kvinner… Til og med klovnekostymer til babyer. Det viktigste er å velge favorittkostymet ditt, og vi har noen få å velge mellom:

    • Sirkusklovn kostyme: den mest kjente typen klovn. Sirkusklovnen kler seg i flerfargede, iøynefallende klær med brede bukser og store t-skjorter. Du kan ha på deg en vest, bukseseler, en slips, en hatt og selvfølgelig store sko. I tillegg til annet tilbehør som en farget parykk eller en stor rød nese. Dette elegante klovnekostymet eller denne klovnedrakten til jenter er to gode eksempler på sirkusklovner.

    • Harlekin kostyme: harlekiner var karakterer som dukket opp i italiensk teater «Commedia dell’arte» på 1800-tallet. De kledde på seg antrekk i satt sammen av forskjellige klær. Litt etter litt begynte klærne å utvikle seg til dresser i svart og hvitt, som på en fremtredende måte hadde et diamantmønster.

    • Hoffnarr kostyme: et lignende konsept som harlekinen, selv om det har en litt morsommere og energisk vri. De var klovnene i middelalderen som underholdt kongene og tidens adelsmenn. De kledde seg normalt i flerfargede, iøynefallende antrekk og hadde store hatter med bjeller på.

    • Berømte klovnekostymer: det er mange kjente klovner som er popularisert gjennom TV og kino, som vi husker fra barndommen eller ungdomstiden, som Pennywise fra “It”, Krusty the Clown fra The Simpsons eller Jokeren. Du kan finne et It The Movie kostyme, med en hvit og rød harlekin stil, eller det klassiske kostymet fra Pennywise, med sin gule drakt som dekker hele kroppen med en svart, lilla og grønn vest.

      Det samme med Jokeren. Vi har kostyme for Jokeren som han fremstår i The Dark Knight, med sin berømte lilla drakt med grønn vest, eller så har vi har Joker fra Suicide Squad, med hans mer gatakloke utseende, og tilbaketrukne grønne hår.

Klovnesminke

Et av hovedtrekkene i et klovnekostyme er utvilsomt sminken.

I denne opplæringen kan du lære deg å sminke deg som en klovn til din neste kostymefest. Du vil behøve å ha et godt sminkesett til klovner hjemme, med hvite og fargede malinger, spesielt hvis du skal gå utkledd som en sirkusklovn.

Hemmeligheten er å male en base av hvit sminke på hele ansiktet og så male forskjellige farger og detaljer på toppen av det: store øyne og et stort smil (et ondt et hvis du går som en «killer clown») , eller legg til en tåre hvis du går som en harlekin.

Klovnekostymer og tilbehør

Generelt består et klovnekostyme av store klær i iøynefallende farger. De har vanligvis vester, store bånd eller slips og bukseseler for å holde buksene opp. Dette er det viktigste i et fullstendig klovnekostyme.

Klovneparykker

Kostymet ditt trenger en farget, morsom klovneparykk. Ideelt sett vil det ha mye krøllete hår i en eller flere iøynefallende farger. Det er mange klovneparykker du kan velge mellom, fra det skumleste til de mer sprøere og morsomme.

Klovnesko

Du vet hva de sier om at klovner kan sove oppreist? Dette kommer fra kjempeskoene de har på seg, som lar dem sove på føttene og ikke falle over. Vi er ikke sikre på at dette stemmer, men vi vet at en god klovn bør alltid ha på seg disse klovneskoene. De er enorme, morsomme, og du kan velge mellom de klassiske røde skoene eller kanskje noen mer ekstravagante farger.

Klovnenese

Du kan ikke glemme en god rød klovnenese som en del av klovnekostymet. Det perfekte tilbehøret til din klovnesminke. Finn dem i plast, svamp og til og med latex, avhengig av komforten og realismen du ønsker at drakten din skal ha.

Den siste finpussen: klovnetilbehør

Avslutt kostymet ditt med litt klassisk klovnetilbehør, som bukseseler, et stort slips, hvite hansker eller en farget bowlerhatt med en blomst på.

Du kan også legge til noe morsomt tilbehør, som for eksempel en blomst som spruter vann, eller et horn som du kan lage lyd med når det minst passer seg…

Klovnedrakter til alle

Klovnedrakter til menn

Klovnedrakter til damer

Klovnedrakter til gutter og jenter

Klovnedrakter til babyer

Skremmende morderklovn kostyme

For å avslutte artikkelen vår, skal vi vise deg en serie onde morderklovn kostymer. Enten det er en klovn, harlekin eller hoffnarr med en skremmende vri, er de ideelle for Halloween fester, eller fester med et skrekktema.

For å gi et autentisk skummelt utseende til det onde klovnekostymet ditt, er det ingenting bedre enn å legge til et våpen og en klovnemaske, spesielt hvis du ikke vil bli dekket av klovnesminke.

Have fun!