Skip to content

Hva du skal gi en superhelt, serie eller videospill fan til jul

Julen kommer og med den de «søvnløse nettene», mens du er på jakt etter den perfekte gaven til våre kjære. Og det er ikke så enkelt å gi en gave som får noen til å hoppe av glede.

Vi gir gaver for å vise personen som mottar den at de er viktige for oss. Vi prøver å overraske med en original gave, noe den personen alltid har ønsket seg, noe som gjør dem spesielt begeistret og som dem aldri ville tenkt på selv å kjøpe.

Så å tenke på smaken deres er det der vi begynner å lete etter den “ideelle gaven”.

Hvis du skal gi en gave til noen som liker superhelter, filmer eller TV-serier, videospill eller noen med en rock- eller metal-sjel, er du heldig. Det finnes for øyeblikket et bredt spekter av varer for fans og samlere av denne typen varemerker og karakterer. Og denne «nerdete-tingen», forstått som «fanfenomen», vokser år etter år med nye produkter, nye modeller og nye varemerker som enhver «fan» vil kunne legge til i samlingen sin.

Takket være superheltfilmene har tegneseriens verden klart å nå et større publikum, og nå er det mulig at alle bruker en Batman-skjorte.

Star Wars-fans kan nå tilberede vafler i form av Darth Vaders hjelm. Enhver gamer ville endre en «lama» bare for å få en Fortnite enhjørningskopi.

“Potterheads” kan surre seg inn i et skjerf i et Galtvort-hus når vinteren kommer, og når “winter is coming”, samler følgere av serier som Game of Thrones, Stranger Things eller Rick & Morty på alle slags dingser med bilder og uttrykk fra deres favorittkarakterer.

Vær oppmerksom, fordi i denne artikkelen skal vi fortelle deg hva som er trender og oppdaterte nyheter, og hva som er de beste ideene til å gi gave til denne fansen uansett budsjett.

Hvilke temaer liker folk best?

Harry Potter var det desidert mest populære temaet i fjor for gaver i jula, det var enda større enn dataspill som Minecraft, Disney, Star Wars eller Superhelter generelt.

Hvis du skal gi en gave til en voksen, er det ikke for mange forskjeller mellom temaene som appellerer best til menn og kvinner. Harry Potter, Superhelter, Pokemon, Super Mario Bros og Game of Thrones, de liker dem alle. Mens kvinner foretrekker Disney, The Legend of Zelda og Adventure Time, foretrekker menn imidlertid Star Wars, Rick and Morty og Assassin’s Creed.

På den annen side har barna mer variert smak. Selv om Harry Potter, Superheltene fra Marvel eller DC Comics, Disney og rørleggeren Super Mario Bros også er populære blant gutter og jenter, elsker de små også Paw Patrol, Miraculous Ladybug, PJ Masks eller Fortnite.

Harry Potter: varer som ingen «gomp» vil forstå

Varene fra den mest berømte veiviseren i trollmesterverdenen er favorittalternativet, og også et av varemerkene med det største utvalget av produkter: klær og tilbehør, krus, badekåper, kapper og skjerf fra Galtvorthusene, figurer og adventskalendere fra Funko Pop!, og mange samleobjekter som spenner fra karakterens tryllestaver, opplyste utstillingsvinduer av den gullsnoppen eller usynlighetkappen, slik at du er forberedt til det er nødvendig at du forsvinner.

Det er ingen «Dødseter» som kan motstå Harry Potter-merchandise!

Minecraft: gifts for the “blocked” ones

The kid’s audience is the main character for Christmas and those who think that this type of gift “is not for kids” are wrong. Minecraft, one of the games with the largest kids’ audience together with Fortnite, was the most gifted trademark videogame last year and the trend continues since returning back to school, as it was one of the favourites for kids in purchasing their school supplies.

Backpacks, caps, t-shirts and all kinds of accessories “from the world of blocks”, such as bags or keychains are some of the best-selling products for these trademarks.

Superhelter: varer for helter og skurker

Hvis du skal gi en gave til en Marvel- eller DC Comics-fan, er merchandise av superhelter et sikker valg. I fjor, med premieren på “Avengers: Infinity War” (og Endgame i 2019), var Marvel-gaver de som seiret blant superhelten fans.

T-skjorter og gensere, krus, luer, badekåper… er noen av produktene du går for når du velger en gave. De fleste eksperter på superhelter liker garantert Funko Pop!: vinylfigurer av karakterene med spesielle kostymeutgaver eller filmer. Men hvis du vil overraske en ekte fan av Marvel- eller DC-universet… vil samleversjoner fortrylle deg: Infinity Gauntlet (eller Iron Man sin), en Batman-maske…

Rick og Morty: gaver til de mest respektløse

Hvis du noen gang har hørt noen si «Wubba lubba dub», er det fordi de er tilhenger av animasjonsserien Rick & Morty. Selv om det er en tegneserier betyr det ikke at den passer for barn, faktisk kunne ingenting vært mer upassende. Den absurde vanvittige humoren og politisk ukorrekte karakterene gjorde den til en av de mest populære seriene for julen i 2018. Og i år, med premieren av sesong 4, forventes det å forbli et av favorittmerkene for gaver til folket, og til den unge offentligheten denne julen.

Krus, spesialutgaver av Funko Pop! som Pickle Rick eller Mad Max Rick, er t-skjorter og gensere med Ricks mest kjente fraser og kjente scener fra serien blant de mest etterspurte produktene.

Disney: gaver fra en verden full av magi

Og hvis det er noe som alle liker, er det utvilsomt Disney gaver. Dette selskapet er en ekspert på å skape en verden av varer rundt sine klassiske filmer (og mer de siste årene med premieren på ektefilm versjonene av sine animasjonsklassikere som Askepott, Skjønnheten og Udyret og Aladdin).

Det er et bredt utvalg av Disney-produkter å gi i gave til fans i alle aldre og tilhengere av alle filmene: Disney Prinsesser og Skurker (fordi “rampete jenter” også liker dem), Mikke og Minni, Toy Story, Løvenes Konge …

De mest populære produktene er av alle slag, fra husholdningsartikler som krus eller samlelamper til t-skjorter for voksne og barn.

Disse søte bamsene som konkurrerer med Funko Pop! Er også en av de mest gjenkjennelige karakterene.

Og når det gjelder de små: er skolemateriell som ryggsekker med og uten hjul, etuier, notatbøker… I år, med premieren på Frost 2 så nær jul, øker også mulighetene for å skaffe varer med dette varemerket. Elsa og Anna, vil være blant de mest populære karakterene for barn til jul.

Hvilke merchandise foretrekker du?

Basert på fjorårets salg i juletiden har vi samlet de fem produktene som det voksne publikum likte best.

Harry Potter Griffing skjerf

Favoritten til alle Potterheads. I skarlagensrødt og gull, de offisielle fargene til Griffing. Og med løveskjoldet til det velkjente Harry Potter-huset.

Skjønheten og Udyret Chip krus

Det mest bedårende og søte tekruset du noensinne har sett. Det mangler ingen detaljer. Det mest populære blant fans av Disney Verden.

Skjønnheten og Udyret fortryllet rose

Et opplyst glassmonter som inneholder rosen som fortryllet prinsen i Skjønnheten og Udyret. Hvis du ønsker å gi det i gave til noen, bør du gjøre det før det siste kronbladet faller.

Grønn Minecraft Creepy Creeper ryggsekk

En praktisk ryggsekk for å dra på en flott tur eller utflukt. Med en rekke lommer for notatbøker, datamaskin og til og med “hakker”.

Rick og Morty kruset som endrer farge

Et krus som i tillegg til å være veldig praktisk, så er det originalt. Bildet endres når en varm drikke helles i det.

Som vi nevnte tidligere, har barna andre preferanser i forhold til voksne.

Griffing Harry Potter lue og hansker pakker

Hvis Griffings skjerf var en av mest populære gavene blant voksne Harry Potter-fans, var det denne varen som ble valgt for «førsteårselever» på Galtvort.

PJ Masks Kattegutt lue

PJ Masks er en av favoritt superheltene for de små. Denne luen vil holde dem varm mens de lekeslåss mot Romeo med vennene sine.

Fortnite Dansende T-skjorte

Hvis det er noe originalt fra Fortnite, er det dansene deres, som barna liker så godt: «floss», «dab», «take the L»…

Avengers skolesekk

De små fansene av den mest kjente superheltgruppen, elsket denne ryggsekken for bruk på skolen, med like mye styrke som Captain America, Hulk eller Thor. Obs! Denne ryggsekken er vendbar.

Batman genser til barn

Og for tilhengere av Gothams superhelt, er det ingenting bedre enn en genser for å bekjempe skurker og kulde. Du vil elske hetten med Batman-masken.

Og hvis gaven er til noen som brenner for alle disse varemerkene, og noen som allerede har startet samlingen sin, er offisielle reproduksjoner en god ide. De er pålitelige rekreasjoner av objekter som brukes i filmer og videospill. Det er veldig eksklusive ting som ikke er tilgjengelige for alle. Og igjen er kopiene relatert til Harry Potter de mest populære:

Harry Potter tryllerstaver

Det sies at “tryllestaven velger tryllekunstneren”, men sannheten er at vi har en smak for det. Den autentiske Harry Potter-staven. Siden den ikke er laget av kristtorn eller Føniksfjær i sentrum, kan vi ikke garantere at trylleformlene dine vil fungere. Men det vi kan forsikre er gleden for den som mottar denne tryllestaven, og ved å få den til jul.

Thanos Infinity hanske

En kopi i full størrelse, full av detaljer fra Infinity-hansken brukt av Thanos i Infinity War. Med leddede fingre, lys og lyd… Noe som enhver MCU-fan ønsker å innlemme i samlingen sin. Det er en artikkel som er så dyrebar for MCU-fans at de forsvinner like raskt som et «knips med fingrene».

Fortnite regnbue enhjørning hakke

Rett fra regnbuen, er denne enhjørning hakken en trofast kopi av en av Fortnites mest ettertraktede objekter. Den mangler ikke detaljer, og i tilfelle en enhjørning ikke var nok grunn til å gi dette valget til et spill, kommer denne artikkelen med en glitterfinish og hjul som beveger seg, for å kunne rulle tilbake til landet med enhjørninger.

Hva er budsjett ditt?

Et budsjett er en av de betingede faktorene når du skal gi en gave. Selv om det noen ganger er det preget av «spillereglene», som ved «Secret Santa». Men det skal ikke bekymre deg fordi det er et bredt utvalg av «nerdete gaver» som passer til alle typer lommebøker og størrelser.

Her er noen forslag:

Gaver til under 250 NOK

Hvis budsjettet ditt er lite, eller dere skal ha «Secret Santa» på kontoret eller med vennene dine, har vi flere forslag til originale og morsomme gaver som er veldig rimelige.

Fra tilbehør til klær (nøkkelringer, sokker, undertøy, luer…) til ting til hjemmet eller på jobben (puter, krus, Funko Pop!… ).

For mindre enn 250 NOK vil du finne mange ideer for gaver til barn, for eksempel: t-skjorter eller hettegensere, pennaler, notatbøker, ryggsekker og pyjamaser…

Gaver til under 500 NOK

Hvis du har et større budsjett og ønsker å gi en annen gave, er det mange overraskelser til forskjellige gaver som enhver fan ønsker å ha.

Spesielle utgaver av Funko Pop!, skjerf eller tryllestenger-reproduksjoner for “potterheads”, samlefigurer fra TV-serier, filmer og videospill, t-skjorter og gensere, badekåper, vesker og bager, lamper, kostymer, smykker, vesker og bamser…

Og hvis du vil gi en nerdete julegave, er det ingenting bedre enn en av disse julegensere eller “ugly sweaters” som kombinerer julen med den fenomenale fansen. De har blitt veldig fasjonable, og det er ingen julemiddag med kolleger eller venner der disse trøyene ikke passer inn. Det er julemotiv eller karakterer fra kjente videospill og superhelter som Deadpool, Super Mario Bros og Pikachu.

Gaver for mer 500 NOK

Hvis budsjettet ditt ikke er et problem for deg, og du vil gi «Den perfekte gaven», vil disse forslagene glede deg. Spesielt designet for samlere og ekte fans som ikke er fornøyd med t-skjorten til deres favorittfilm eller videospill.

Her finner du ideer så varierte og originale som: klassiske brettspill som Monopol eller det Risk-inspirerte Game of Thrones, Stranger Things eller Rick and Morty, Star Wars-apparater som Darth Vader-brødristeren, Funkos adventskalendere, Harry Potters usynlige kappe eller kopier like eksklusive som Infinity-hansken.

Vår «ønskeliste» til jul

Men hvis du fremdeles er i tvil om hva som er det beste alternativet, etter alle disse gaveideene til en nerdete kjæreste som liker filmer, videospill eller superhelter, overlater vi deg til vår «ønskeliste» basert på de nyeste markedstrendene. Slik at du garantert får det riktig!

Til potterheads

En utstillingsformet lampe med gullsnoppen som Harry Potter fanget under sin første quidditch-kamp, er en perfekt gave til å dekorere hvilken som helst bokhylle.

Hvis du må gi en gave til en potterhead med mye julestemning, er ingenting bedre enn å livne opp ventetiden deres til jul med en Funko Pop! Adventskalender Fra Harry Potter er det utgaven fra den store juledansen som ble holdt på Galtvort under Tretrollmannsturneringen!

Og for ekte Harry Potter-elskere kan ikke sorteringshatten mangle i samlingen deres. Den er like imponerende som den ekte sorteringshatten. Hvilket hus vil du tilhøre?

Og for de som alltid har ønsket å kunne reise i tid, kan det hende de gjør det med det autentiske Tidsvender anhenget. Husk, gå en time tilbake for hver runde du gjør.

For Star Wars-elskere

Med premieren på Episode IX noen dager før jul, vender nostalgien tilbake for Star Wars-elskere. Det er alle slags dingser og artikler relatert til “Kraften” som hver Star Wars-fan (uansett om det klassikerne eller nye filmene) ønsker å ha.

En varm jedi- eller Yoda-badekåpe er alltid et godt gavevalg til den kuleste Star Wars-fansen.

For et maraton av Star Wars-filmene, mens du forbereder deg på å se Episode IX, vil sikkert en popcorn i form av Dødsstjernen forlate deg med munnen på vidt gap.

Og for de som drømmer om galakser langt langt borte, er en dekorativ lampe med Darth Vaders hjelm det som trengs.

For spillere

Hvis gaven din er rettet mot en Pokemon-fan, er det mange alternativer du vil elske: krus med pokeballer, Pikachu bamser… til og med Ash Ketchums caps hvis du anser deg selv som en «Pokemon trener».

For «minecrafters», en ryggsekk for å lagre alt materialet som er samlet i et spill… eller hva annet de enn ønsker seg.

For Disney-elskere

Hvis det er et Disney-tema som vil feie bort denne jula, er det Frost 2. Men ikke bare når det gjelder varer rundt denne filmen, men også kostymer. Filmen har vært en av de mest populære merkene siden premieren, og i 2015 ble kunngjort at det skulle lages en del to, og de nye kjolene til Elsa og Anna, vil krone ønskelistene til barnepublikummet denne jula.

Men 2019 har sett hvor flotte Disney-klassikere som Aladdin eller Løvenes Konge blir i ektefilm.

Det magiske teppet til Aladdin kommer er også kommet for å bli i huset til Disney-elskere, men denne gangen i form av et originalt håndkle. Full av farger og med sine karakteristiske pom pom dusker.

Og for elskere av Løvenes Konge, for de som «livssyklusen» innebærer å ta en kaffe hver morgen… finnes ikke noe bedre enn dette fine Simba kruset.

For en gave som alltid vil huskes, her er miss Potts og Chip kruset, de mest elskede karakterene fra Skjønnheten og Udyret. Detaljert og så autentisk at det virker som om de vil komme til live når som helst.

Stygg og vennlig, akkurat som originalen. Dette er det bamsen til Disneys søteste romvesen, Stitch.

For fans av superhelter og skurker

Fans som ikke kan vente til neste superheltfilm, kan ha trøst i denne Marvel Funko adventskalenderen. Hver dag får duen Funko Pop Marvel-figur! Fra en av de uforglemmelige Marvel-figurene.

For fansen som ble hjerteknust ved avslutningen på Endgame… Vil Iron Man-hansken hjelpe deg gjennom duellen.

Og for de som foretrekker klassiske tegneserier, vil denne t-skjorten med det originale kunstverket til The Avengers være din hevn.

Det finnes utallige forslag og alternativer til alle slags fans. Og hvis du ikke har funnet det du leter etter i dette innlegget, kan det hende du finner det i vår nerdete handelsseksjonen.

Metodologi

For utdyping av informasjonen gitt i denne artikkelen har vi brukt salgsinformasjon fra Funidelia fra november og desember 2018 og 2019 på tvers av forskjellige europeiske land.