Skip to content

De mest ønskede kostymene av gutter og jenter til jul

Å kle seg ut er en måte å oppmuntre et barns kreativitet mens du leker og har det moro. Å kle seg ut hjelper dem å bygge sin egen identitet ved å konfrontere sin frykt og flauhet i løpet av leketid og å uttrykke sine følelser. Og hvis de kler seg ut i grupper, er det også en måte å sosialisere og lære forskjellige verdier som vennskap og generøsitet, respekt, toleranse eller samarbeid.

Å velge riktig kostyme er ikke vanskelig. Barn vil kunne sette seg i noen andres sko når dem leker. Fra å etterligne normale mennesker som mamma eller pappa og føle seg som voksne, til å gjenskape scener utkledd som superhelter som er klar til enhver utfordring. Derfor er det bra at de velger kostyme selv.

Som et resultat blir foreldre stadig mer klar over at kostymer er like lærerike som en bok eller et leketøy.

Nå som alle er gale etter julegaver, synes vi å gi bort et kostyme er en god idé. Hvis den lille allerede har inkludert dette kostymet i brevet til julenissen, vil de når de mottar det, være enda gladere.

Derfor har vi forberedt denne artikkelen som dekker trendene i Norge og resten av Europa om hvilke barnekostymer du kan gi bort i julegave til de yngste. Hvilke ønsker de seg mest? Hvilke er mest populære? Hvilke er de mest suksessfulle karakterene? Fortsett og les og følg med!

Hvordan velge det beste kostymet til barn?

Ikke bare er temaet for kostyme viktig. Det er også nødvendig å vurdere sine egne særtrekk.

Når det ikke er et hjemmelaget kostyme, må du sjekke stoffet og produsentens materialer, størrelsen, prisen…

For mange kan det virke dumt, men når det gjelder barn, må man være ekstremt nøye når du lager klær og kostymer er ikke annerledes. Her er noen flere tips:

  • Sjekk at kostymet (masken, parykken, sminken…) inkluderer CE merking, advarsler for bruk, liste over materialer…
  • Det er forbudt i kostymer for barn under 7 år å inkludere snorer i nakkeområdet eller at dem er være lengre enn 7,5 cm for de over den alderen, da det er en risiko for kvelning.
  • Masker bør ha ventilasjonshull i øyne-, nese- og munnområdet.
  • Når det gjelder tilbehøret (leketøy våpen, hatter, pannebånd…) de må ikke ha små eller skarpe biter.

Når det gjelder størrelser, anbefaler vi at du alltid sjekker produsentens eller selgerens informasjon om dem. Hos Funidelia kan du finne en størrelsesguide til hvert produkt, i tillegg til små «tips», som vil hjelpe deg å velge det mest passende kostymet til barnet som skal bruke det.

Når det gjelder prisen, er det et mer subjektivt spørsmål. Det avhenger av budsjettet, kvaliteten på kostyme og om det er en offisiell lisensiert produkt eller ikke.

Hos Funidelia har vi også våre egenproduserte produkter som tillater oss å ha en bedre kontroll over prosessen og kvaliteten på det endelige resultatet, i tillegg til å kunne tilby en lavere sluttpris. Hvis, til tross for dette, du trenger å finne et kostyme som passer din “lomme”, har også en del rimelige kostymer slik at du er garantert å finne et økonomisk alternativ til kostymet du leter etter.

Hva er de foretrukne temaene for barn å kle seg ut i?

Generelt er filmer og tegneserier populært hos barn. Eventyrene til Ladybug, Harry Potter og «Helter i pyjamas» fra PJ Masks er noen av de mest populære kostyme temaene til barn fra i fjor.

Disney prinsesser, Star Wars karakterer og superhelter (Marvel eller DC Comics) er «klassiske kostymer» som aldri er utenfor TOPP 10.

Men det er ikke bare karakterer fra filmer eller tv som inspirerer barn. Mer generelle temaer som dyr (løve, kylling, ku, ape eller tiger) eller middelalderske kostymer (ridder, prins og prinsesse) er også på listen over mest populære kostymer.

Ladybug og Cat Noirs kostymer har vært barnas favoritter i et par år nå. Og det er fordi de samler alle ingrediensene til å bli en suksess: i tegneserier format, de er superhelter med sine alter ego i ungdomsårene og hovedpersonene er jenter og gutter, slik at både gutter og jenter har noe de kan identifisere seg med.

Men smaken for Ladybug og Cat Noir strekker seg også til voksne. Det er ikke bare for å kle seg ut som en familie med de små, men også for den brede cosplay kulturen som har eksistert rundt disse to superhelter.

I tillegg er det ulike versjoner av disse kostymene: fra de mest klassiske «full body» kostymene som sitter tett til bredere og varmere onesies versjoner (ideell for vinteren), så behagelig som en pyjamas.

Og, selvfølgelig, kan det ikke mangle tilbehør: Ladybugs karakteristiske blå parykk, hennes øredobber og hennes magiske yo-yo eller Cat Noirs blonde parykk med sine katteører… og, selvfølgelig, maskene (viktig for å bevege seg ubemerket).

Selv om det har gått flere år siden den siste filmen fra JK Rowlings opprinnelige magiske saga ble utgitt, er Harry Potter kostymer blant de mest etterspurte av barn. Og den nye «Fabeldyr» filmene bidrar til å holde den magiske verden på alles lepper.

Harry Potter fenomenet handler ikke bare om å bruke en Galtvort kappe. Flere og flere barn og voksne ber om Harry Potter merchandise til jul for å øke sin samling av «magiske gjenstander»: fra T-skjorter til ryggsekker og skolerekvisita, karakterenes tryllestaver, Galtvort hus skjerf… men også mer eksklusive elementer som en usynlighet kappe, adventskalendere eller en utstillings display med Harry Potter’s golden snitch.

J.K. Rowlings magiske verden er en «ønskebrønn» for alle potterheads!

Og hvis det er noe som er enda morsommere enn å kle seg ut, så er det å gjøre det som en gruppe, der alle spiller sin del. Det er derfor PJ Masks kostymer er så populært hos barn fordi de kan kle seg ut med sine venner og kjempe for rettferdighet.

Denne tegneserien reflekterer en rekke viktige verdier for barn, for eksempel vennskap eller vise at selv om alle og enhver har sine egne evner, kan de jobbe som et team for alles beste.

Favorittkostymene er de av de tre hovedpersonene: Kattegutt, Ugline, og Gekko (spesielt de to første). Men det er også barn som har en forkjærlighet for skurker og foretrekker et Night Ninja eller Romeo kostyme.

Ladybug og Cat Noir sammen med Harry Potter toppet listen over de mest populære kostymene i Norge i fjor, selv om det faktisk var en større preferanse enn i andre land for kostymer av dyr. Haier og kyr var noen av de mest populære blant de små.

Hvilke andre karakterer liker barn?

Selv om barna er klare på hvilke lisenser som opptar deres smak, er tegneserier alltid en kilde til inspirasjon for de yngste og karakterer som valper fra Paw Patrol eller Masha og Mishka er alltid et godt valg for de yngste.

Chase og Skye kostymer er favoritter for Paw Patrol fans. Politivalpen og den flygende hunden er favorittene fra Adventure Bay Town.

Den lille blonde jenta fra Russland og hennes venn Mishka er andre populære tegneserier blant det yngre publikum. Og det er på grunn av rampestrekene lille Masha gjør, dette er populært blant de små. Det er derfor å gi et Masha og Mishka kostyme er synonymt med suksess.

Men barna har ikke kun en forkjærlighet for populære tegneserier. Klassikerne aldri gå ut av moten, og det er derfor Dragon Ball og Smurfene kostymer er noen av de utvalgte hos barn når det kommer til å ha det gøy og la fantasien løpe løpsk.

Hvilke superhelter liker du best?

En av de store ukjente menneskene… spesielt hvis det handler om et barn. Avgjør om du foretrekker å fly som Superman eller ha Spidermans smidighet, Flash sin hastighet eller Hulks styrke … Det er ikke lett å velge! Men det er alltid en grunn til at de foretrekker et superhelt kostyme og hvorfor de ønsker å kle seg ut som dem.

Generelt sett er Spiderman, Batman og Captain America favorittene blant de små i huset.

Men Superman «mannen av stål», Thor, «tordenens gud» eller Flash, den raskeste superhelten, også veldig populære.

Wonder Woman er den eneste kvinnelige superhelten som har en plass på denne topplisten over superhelter.

Andre «samarbeidende» helter som Ninja Turtles og Power Rangers har også sin plass blant de yngste.

Hvilke er favorittprinsessene?

Å bestemme hvilken Disney-prinsesse som er den peneste eller hvem som har den peneste kjolen er like komplisert som å velge den beste superhelten. Men på samme måte har alle jenter sin favoritt. Og i de fleste tilfeller er det samme: Elsa eller Anna fra filmen «Frost».

Arendelles søstre er utvilsomt de første som blir valgt i de fleste europeiske land. Selv om «klassiske» Disney-prinsesse kostymer som Snehvit, Askepott eller Tornerose fremdeles er favorittene, har «nye prinsesser» med sterk overbevisning og mer selvstendig personlighet som Moana eller Merida fra Modig også vist seg blant de mest populære Disney-prinsesser.

Hvilken side av kraften er de små på?

Sammen med Harry Potter er Star Wars en av de mest attraktive lisensene for barn blant tegneserier, superhelter og prinsesser. La oss innse det, Star Wars er et filmfenomen som har tiltrukket seg fans siden den første filmen ble utgitt i 1977.

Vi er overbevist om at Kraften er mektig i Star Wars kostymene til begge klassiske karakterene (Leia, Luke Skywalker, Darth Vader…) og de nyere (Rey, Kylo Ren, Finn…) og derfor tiltrekker de seg både de yngre og eldre.

Men her er et veldig viktig spørsmål for enhver tilhenger av denne galaktiske sagaen: På hvilken side av Kraften er du på?

Det fine ville være å svare uten å nøle «den lyse siden», men vi har oppdaget at unge padawans er mer tilbøyelige for «den mørke siden». Hvorfor er det slik? Liker dem antrekkene bedre? Er det på grunn av hjelmene? Er det på grunn av fargen på lasersverdene?

I TOPP 5 listen over Star Wars kostymer til barn finner vi de karismatiske Darth Vader, Stormtrooperne og Kylo Ren. Og selv om det er mange karakterer fra den lyse siden gjennom alle episodene, er det Reys og Jediene sin drakt som de små foretrekker.

Men hvordan er dette resultatet fordelt på forskjellige land? Hvilke land har blitt «forført» av den mørke side?

Funidelias valg til jul

Med så mange alternativer, kan det være litt overveldende å velge hvilket kostyme for barn du skal gi bort til jul. Derfor har vi to klare vinnere: Frost og Star Wars.

Som vi allerede har nevnt, er dette temaer som alltid er blant favorittene til små barn og med premierene til «Frost 2» og «The Rise of Skywalker» så nær jul, så er det en god ide å gi bort kostyme av Elsa og Anna eller Kylo Ren og Rey.

Mange jenter vil ønske å oppdatere garderoben sin med nye Elsa og Anna kjoler – selv Kristoff ser annerledes ut i Frost 2!

Kjolene deres er i samme fargespekter som definerer hver av søstrene, men de er tilpasset det nye eventyret til Elsa og Anna. Elsa er fremdeles favoritten av de to, men Anna og Olaf er også godt likte karakterer. Dette er Frost 2 kostymene:

Episode IX er en av årets mest etterlengtede filmer. Et godt resultat forventes for en av de mest episke sagaene i kinohistorien. Kjennskapen til Reys opprinnelse, beseire Kylo Ren, oppdage gamle karakterer som dukker opp igjen… Det er mye ukjent som voksne og små fans forventer at skal bli avslørt.

Og så, med «fan fenomenet» så nær jul, er det høye forventninger. Barnets ønske om at julegaven deres skal være et Kylo Ren kostyme, kan bare overgås av ønsket om å delta på premieren til Episode IX utkledd som deres favorittkarakter.

Som du har sett i denne gjennomgangen, er kostymer en fin måte å leke med fantasien. Så la ham eller henne få kle seg ut! Ha det moro!

Metodologi

For samlingen av informasjonen som er foreslått i artikkelen har vi brukt data fra Funidelias salg i november og desember 2018 i forskjellige europeiske land.